Deze site is niet geschikt voor Internet Explorer 8 of lager. Upgrade of pas uw browser aan.

Voorbereid rapporteren? Plan uw CSRD-readiness check bij Verstegen

Veel bedrijven moeten over boekjaar 2025 al rapporteren over ESG-thema’s waarop zij impact of een (gedeeltelijke) verantwoordelijkheid hebben. Dat gaat volgens de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Vanaf 1 januari 2024 stimuleert deze rapportageverplichting bedrijven om duidelijk te maken hoeveel aandacht ze besteden aan niet-financiële zaken, zoals de duurzaamheidsdoelstellingen van de EU. Om te zorgen dat bedrijven hier goed voorbereid over kunnen rapporteren, biedt Verstegen een CSRD-readiness check aan. 

Gezien de groeiende vraag naar advies en onze rol in het proces zijn wij begin januari een relatie (participatie) aangegaan met duurzaamheidsadviesbureau Dutch Carbon Consultants (DCC). Door de samenwerking kunnen wij op dit gebied gelijk hoogstaande dienstverlening aanbieden vanuit een ervaren bureau en daarmee gehoor geven aan die groeiende vraag.

De CSRD-wetgeving heeft nu nog voornamelijk effect op controleplichtige klanten. Toch moet u vroeg of laat ook een duurzaamheidsstrategie opstellen en data kunnen aanleveren over vragen als: ‘wat is uw CO2-uitstoot?’ en ‘hoe goed gaat u om met uw personeel?’ Zelfs als dit niet direct verplicht is voor uw organisatie gaat dit middels vragen uit uw netwerk een de facto verplichting vormen, zeker als u veel zakendoet met CSRD-verplichte partijen (Bedrijven met >250FTE, >50mio omzet, >25mio balanstotaal).

Dutch Carbon Consultants kan goed inschatten wat nodig en haalbaar is voor uw bedrijf. Ze zijn thuis in het hele proces, maar kunnen ook helpen bij het laagdrempelig zetten van de eerste stappen; het inzichtelijk maken van wat er al gedaan wordt en waar specifiek uw bedrijf over moet rapporteren. Dit noemen we de CSRD-readiness check.

Benieuwd naar deze dienstverlening en een vrijblijvend oriënterend gesprek voeren? Plan via de link een 20-minuten vrijblijvend gesprek in met de oprichter van DCC, Derek Groot.

https://calendly.com/derek-yqc/kennismakingsgesprek

 

Eerder verscheen een persbericht met meer informatie over de participatie en een reactie van Frans van der Plaat, partner bij Verstegen, en Derek Groot. Dat persbericht kunt u hier lezen.

Lees verder

Actualiteiten

Verstegen accountants en adviseurs houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen voor het MKB en de publieke sector.

© 2024 Verstegen accountants en belastingadviseurs B.V. (KvK. nr. 23047365).

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die op deze site staat.

Direct meer weten? (078) 648 15 55 of info@verstegenaccountants.nl Legal & privacy |

Disclaimer | Cookiebeleid | Privacyverklaring

Concept en creatie: Rebellion Monkey