Deze site is niet geschikt voor Internet Explorer 8 of lager. Upgrade of pas uw browser aan.

Meeloopdag bij Verstegen accountants & adviseurs

Luciënne, een leerlinge uit 6-vwo, liep een dag mee in de accountancy! 

Lees hier de ervaring van Luciënne: “Op 28 oktober 2019 liep ik mee met een controleteam van Verstegen accountants & adviseurs. Ik wilde graag zien wat het vak van accountant inhoudt en wat een beginnend accountant doet op een dag. Vooral om te ontdekken of de studie accountancy een goede keuze voor mij zou zijn. Samen met Vijay, Linda, Belenur en Adriaan ben ik een dag mee geweest naar een klant in de zorgsector. Samen met mijn moeder doe ik al zeven jaar vrijwilligerswerk bij deze zorgorganisatie, dus ik vond het erg leuk om juist hier een dag mee te lopen. Eerst kreeg ik een introductie over accountancy om een idee te krijgen wat een accountant precies doet en welke verschillende controles er zijn. Tijdens de meeloopdag mocht ik gesprekken bijwonen met de klant. Het eerste gesprek ging over het inkoopproces. We praatten met de klant en de accountants stelden vragen over de controles die binnen het bedrijf worden gedaan. Na het gesprek ging ik samen met Vijay facturen controleren. Vijay legde me uit hoe dit proces gaat en op welke punten er gecontroleerd wordt. Daarna mocht ik nog bij een tweede gesprek zijn. Ik heb tijdens deze meeloop dag een goed beeld gekregen van wat een accountant precies doet en hoe het is om op bezoek te gaan bij een klant. Het was voor mij verrassend dat een accountant echt niet alleen maar “achter de computer bezig is”, maar ook veel in gesprek is met de klant. Ik vond het erg leerzaam en deze dag heeft zeker geholpen voor mijn studiekeuze! Bedankt voor het meelopen met deze leuke medewerkers van Verstegen!”

Wil jij misschien ook in de accountancy aan de slag na het vwo en wil jij ook een dag meelopen? Bel dan voor een afspraak naar Lynette van der Burg, 06-51374620. 

 

Lees verder

Actualiteiten

Verstegen accountants en adviseurs houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen voor het MKB en de publieke sector.

© 2023 Verstegen accountants en belastingadviseurs B.V. (KvK. nr. 23047365).

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die op deze site staat.

Direct meer weten? (078) 648 15 55 of info@verstegenaccountants.nl Legal & privacy |

Disclaimer | Cookiebeleid | Privacyverklaring

Concept en creatie: Only the Brave