Deze site is niet geschikt voor Internet Explorer 8 of lager. Upgrade of pas uw browser aan.

Maak het de accountant naar de zin

“In november 2018 deed minister Hoekstra van Financiën een aantal harde uitspraken op de jaarlijkse accountantsdag, georganiseerd door de NBA. Hij stelde dat de hervormingen in de accountantssector te langzaam gingen en fundamenteler ingrijpen weleens broodnodig kon zijn. Een onafhankelijke adviescommissie zou ingesteld gaan worden om dit voor te bereiden. Er zouden geen taboes zijn! Alsof toeval niet bestaat, kwam de AFM vrijwel gelijktijdig met een rapport waarin maar liefst tien alternatieve modellen waren uitgewerkt voor hoe het accountantsberoep zich zou moeten organiseren. De onafhankelijke adviescommissie kon dus meteen voortvarend aan de slag.

Een klein jaar later kwam de Commissie Toekomst Accountancy met haar oordeel. ‘Het moet beter’, stelt ook de CTA, maar er worden geen voorstellen gedaan die fundamenteel ingrijpen in hoe het beroep is georganiseerd. De CTA stelt wel dat de sector er zelf voor moet zorgen dat ze een aantrekkelijke omgeving voor potentieel toetredende accountants blijft.

Voor mij vormen voldoende geschikte en gepassioneerde mensen de basis voor een kwalitatief hoogwaardig functioneren van het accountantsberoep. Daarom besteden wij als Verstegen bijzonder veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling, zelfstandigheid, de werkdruk en de work‐life balance van onze mensen. Onze mensen zijn tenslotte ons kapitaal. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan de aantrekkelijkheid van onze beroepsgroep en kunnen wij onze klanten van dienst zijn met een team van professionele en gemotiveerde medewerkers.”

Edzo van den Berg
Accountant bij Verstegen accountants en adviseurs

 

Ook werken bij Verstegen?
Op het terrein van accountancy, fiscaliteit, HRM of corporate finance? Voor grote (internationale) ondernemingen en de top van het MKB? Of juist in de publieke sector zoals bij zorgorganisaties, woningcorporaties of lokale overheid? Met een prettige, collegiale werksfeer en een gezonde balans tussen werk en privé? Het is allemaal mogelijk bij Verstegen accountants en adviseurs. We zijn een dynamisch bedrijf en zijn zeer maatschappelijk betrokken. We hebben veel aandacht voor onze mensen, naast de zorg voor onze klanten. Kwaliteit is bij ons de norm. Klik hier voor meer informatie of een afspraak.

Lees verder

Actualiteiten

Verstegen accountants en adviseurs houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen voor het MKB en de publieke sector.

© 2024 Verstegen accountants en belastingadviseurs B.V. (KvK. nr. 23047365).

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die op deze site staat.

Direct meer weten? (078) 648 15 55 of info@verstegenaccountants.nl Legal & privacy |

Disclaimer | Cookiebeleid | Privacyverklaring

Concept en creatie: Rebellion Monkey