Deze site is niet geschikt voor Internet Explorer 8 of lager. Upgrade of pas uw browser aan.

In de spotlights: Jaap Schot, accountant in de publieke sector

“Binnen Verstegen ben ik betrokken bij diverse controleopdrachten binnen de publieke sector. Een belangrijk deel van mijn portefeuille bestaat uit gemeenten en woningcorporaties. Maar daarnaast controleren we ook gemeenschappelijke regelingen, GGD’s, welzijnsorganisaties etc. De combinatie van de specialisatie én variatie vormt de basis voor ons succes en geeft veel voldoening.
Als accountant kijk ik bij veel verschillende organisaties ‘in de keuken’. Geen opdrachtgever is hetzelfde. Die afwisseling is belangrijk. Tegelijkertijd is het prettig om actief te zijn in een specifieke sector. Op die manier kan ik mijn kennis en ervaring effectief inzetten voor mijn opdrachtgevers.

In de rol van manager, of opdrachtleider zoals wij dat bij Verstegen noemen, ben ik intensief betrokken bij mijn opdrachten. We werken heel effectief in compacte teams. Bovendien hebben we binnen ons kantoor diverse ‘specialisten’ die we bij de uitvoering van onze opdrachten kunnen betrekken. Vanuit de rol kan ik me optimaal bezighouden met vraagstukken die ik uitdagend vind en die mij als professional verder helpen. Voorbeelden genoeg: continuïteitsproblemen, waarderingsvraagstukken, fraudegevallen. Soms vraag je je af waar je aan begint, maar samen met de collega’s komen we er altijd uit. En de waardering van onze opdrachtgevers geeft veel energie. En levert weer mooie nieuwe opdrachten op!

Zoals gezegd. we werken met kleine teams. Dat werkt niet alleen efficiënt maar op die manier kunnen we nieuwe collega’s ook optimaal begeleiden. Het is goed om te zien dat relatief onervaren collega’s al binnen korte tijd een constructieve bijdrage kunnen leveren aan de controle.

Ik zit bij Verstegen helemaal op mijn plek. Er is een fijne sfeer onder de collega’s en ik heb vrijheid.
Jaren geleden, toen ik nog bij een Big-4 kantoor werkte, schreef mijn zoon bij een schoolopdracht: mijn vader werkt van zeven uur ’s morgens tot elf uur ’s avonds en ook op zaterdag. Dat was een eye-opener. De balans tussen werk en privé is bij Verstegen echt goed. Ik werk niet meer structureel over in de avonduren. Die tijd besteed ik aan mijn gezin. En als ik zaterdag toch aan het werk ga, dan is dat met een gieter en een schoffel, in mijn eigen tuin.”

Vragen? Stel ze me gerust: j.schot@verstegenaccountants.nl

Ook werken bij Verstegen?

Wij hebben volop mogelijk plek voor een opdrachtleider voor de regio Noord-Brabant met standplaats Dordrecht.

Opdrachtleider / Accountant RA publieke sector

Voor andere vacatures en informatie over wat Verstegen Accountants jou te bieden heeft, vind je hier. We gaan graag met je in gesprek #carriereswitch

Lees verder

Actualiteiten

Verstegen accountants en adviseurs houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen voor het MKB en de publieke sector.

© 2024 Verstegen accountants en belastingadviseurs B.V. (KvK. nr. 23047365).

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die op deze site staat.

Direct meer weten? (078) 648 15 55 of info@verstegenaccountants.nl Legal & privacy |

Disclaimer | Cookiebeleid | Privacyverklaring

Concept en creatie: Rebellion Monkey