Deze site is niet geschikt voor Internet Explorer 8 of lager. Upgrade of pas uw browser aan.

In de spotlights: Hans Bouwsema (22), assistent accountant in de Publieke Sector

“Sinds afgelopen september heb ik een vaste baan bij Verstegen als assistent accountant en heb ik het ontzettend naar mijn zin. Dit was eigenlijk het logische vervolg van een leerzame en vooral leuke samenwerking de afgelopen twee jaar. Ik leerde Verstegen kennen op een stage-evenement, tijdens het tweede jaar van mijn Accountancy studie op de Hogeschool Rotterdam. Ik had een superleuk gesprek met een van de partners van Verstegen. Via LinkedIn maakte hij al snel een connectie en refereerde aan ons gesprek. Dat vond ik een enorm goede zet en op deze manier bleven we in contact. Na mijn sollicitatie werd ik aangenomen voor een derdejaars meeloopstage. Dat beviel zo goed dat ik na mijn stage werkstudent bij Verstegen werd. Hierdoor kon ik mijn opleiding combineren met het direct opdoen van werkervaring. Uiteindelijk heb ik er tijdens mijn 4e jaar ook mijn afstudeerproject kunnen doen. Ik werkte toen twee dagen per week in de praktijk, twee dagen per week aan mijn scriptie en ging op maandag naar school. De perfecte combi en met een positief resultaat: afgestudeerd met een goed cijfer en een vaste baan.

Ik heb destijds bewust gekozen voor een middelgroot accountantskantoor omdat de toegankelijkheid mij trekt. Wie ik ben en wat ik doe, doen er echt toe. We werken in een compact team en er wordt persoonlijk naar ons allemaal omgekeken. Ik voel me hier allesbehalve een nummer. Daarnaast heb je eigenlijk al vanaf het allereerste begin direct klantcontact. Dit vind ik ook meteen het leukste aan het vak: dat je bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken kunt nemen.

Ik werk voornamelijk voor klanten in de publieke sector, zoals gemeenten, gemeenschappelijke regelingen en stichtingen. We zitten met de teams bijna alleen maar op locatie. Op deze manier leer je je klant door en door kennen. Daarbij werkt het efficiënt omdat je sneller en makkelijk over en weer bij elkaar binnenloopt om dingen af te stemmen. Opdrachtleiders en zelfs de partner zijn er zoveel mogelijk om de werkzaamheden te coördineren en om ons goed te begeleiden.

Verstegen investeert in haar mensen en heeft oog voor een goede worklife-balance. Zo ben ik momenteel bezig om -naast mijn werk- mijn (Pré-)Master op Universiteit Nyenrode te halen. Die combinatie is best pittig. In het ‘busy season’ werken we ook echt wel eens over, maar het blijft binnen de perken. En als dit voorkomt, doen we dit met het gehele team. Ook tijdens de drukke tijden heb ik dus nog tijd voor mijn familie, vrienden en hobby’s.

Wat mijn doelen zijn voor de toekomst? Leuke opdrachten bij mijn klanten doen, mijn Master afronden en op termijn opdrachtleider worden. Maar alles op zijn tijd, eerst de Master!”

Vragen? Stel ze me gerust: h.bouwsema@verstegenaccountants.nl

Ook werken bij Verstegen?
Wil je werken binnen het MKB of liever in de Publieke Sector zoals bij zorgorganisaties, woningcorporaties of lokale overheid? Met een prettige, collegiale werksfeer en een gezonde balans tussen werk en privé? Het is allemaal mogelijk bij Verstegen accountants en adviseurs. We zijn een dynamisch bedrijf en zijn zeer maatschappelijk betrokken. We hebben veel aandacht voor onze mensen, naast de zorg voor onze klanten. Kwaliteit is bij ons de norm. Klik hier voor meer informatie of een afspraak.

Lees verder

Actualiteiten

Verstegen accountants en adviseurs houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen voor het MKB en de publieke sector.

© 2024 Verstegen accountants en belastingadviseurs B.V. (KvK. nr. 23047365).

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die op deze site staat.

Direct meer weten? (078) 648 15 55 of info@verstegenaccountants.nl Legal & privacy |

Disclaimer | Cookiebeleid | Privacyverklaring

Concept en creatie: Rebellion Monkey