Juridische en bestuurlijke actualiteiten voor woningcorporaties, € 195 (3 PE punten)

Op donderdag 11 april 2019 organiseert de VGZ Academy het seminar: Juridische en bestuurlijke actualiteiten voor woningcorporaties.

Datum en locatie

  • Donderdag 11 april 2019
    Locatie: Verstegen accountants en adviseurs, Noordendijk 207, 3311 RN Dordrecht

Inhoud
Wij informeren u over de juridische en bestuurlijke actualiteiten binnen de corporatiesector. Zo praat Eelkje van de Kuilen u bij over hoe het staat met de evaluatie van de Woningwet en de toekomstige wijzigingen in de regels voor middenhuur. Verder staat zij stil bij de belemmeringen in de regelgeving voor verduurzaming. Kunnen corporaties wel aan het Klimaatakkoord voldoen? Ook besteed zij aandacht aan het toezicht door de Aw. Aan de hand van ervaringen uit de praktijk geeft zij tips & tricks over de omgang met de Aw.

In het tweede deel informeert Hans van Mens u over de rol van de RvC als werkgever van de bestuurder. Wat mag/kan de RvC, wat is ‘de stoel van de bestuurder’ en wie is (uiteindelijk) de baas? Hans geeft een praktische inkijk in hoe je als RvC omgaat met de werkgeversrol.

Eelkje van de Kuilen (AKD) en Hans van Mens (AKD) hebben veel ervaring in de corporatiesector. Eelkje was lid van de commissie Van Bochove die op verzoek van Aedes de Woningwet heeft geëvalueerd.

Programma en sprekers
16.00 uur    Ontvangst
16.30 uur    Opening door partner D. (Dany) Vermaas RA MGA
16.40 uur    Actualiteiten Woningwet door mr. E.A. (Eelkje) van de Kuilen
18.00 uur    Pauze met warme maaltijd
18.30 uur    De rol van de RvC als werkgever door mr. H. (Hans) van Mens
20.00 uur    (uiterlijk) Einde van het seminar

Voor wie
Het seminar is bedoeld voor toezichthouders en bestuurders. Dit seminar is Cedeo-gecertificeerd. Deelnemers met een accountantstitel krijgen 3 PE-punten en andere deelnemers 3 fit & proper – punten volgens de Governance code 2015. Vanwege de te bespreken  beleidseffecten is het seminar ook interessant voor MT-leden en andere medewerkers van woningcorporaties. Daarom zijn ook andere belangstellenden van uw woningcorporatie welkom.

Praktische informatie
Het seminar wordt gegeven op onze locatie in Dordrecht, aan de Noordendijk 207.
Cursustijd: 16.30 – 20.00 uur. Tijdens de pauze wordt gezorgd voor een warme maaltijd. Voor deelname aan het seminar vragen wij een vergoeding van € 195 per woningcorporatie. Verstegen VGZ Academy is Cedeo gecertificeerd. Deelname levert 3 PE punten op.

Aanmelden

Aanmelden Juridische en bestuurlijke actualiteiten voor woningcorporaties
Eventueel afwijkend factuurdadres kunt u hier vermelden
Lees verder

Actualiteiten

Verstegen accountants en adviseurs houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen voor MKB, overheid en non-profit.

© 2019 Verstegen accountants en belastingadviseurs B.V. (KvK. nr. 23047365).

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die op deze site staat.

Direct meer weten? (078) 648 15 55 of info@verstegenaccountants.nl Legal & privacy |

Disclaimer | Cookiebeleid | Privacyverklaring

Concept en creatie: Only the Brave