Digitale bijeenkomst Actualiteiten en Governance woningcorporaties

Op donderdag 26 november 2020 organiseert de Verstegen VGZ Academy van 16.30 – 19.45 uur een digitale bijeenkomst voor woningcorporaties met als onderwerp: Actualiteiten en Governance woningcorporaties: diverse actualiteiten en uw relatie met de accountant.

Inhoud
Eelkje van de Kuilen praat u bij over de actualiteiten in de corporatiesector. Welke wijzigingen van de Woningwet staan er op stapel? Hoe staat het met het Strategisch Programma en wat verwacht het WSW daarin van de corporaties? Is de buitenwerkstelling van de marktverkenning al een feit? Verder bespreekt Eelkje de volkshuisvestelijke rol van de Aw en staat ze stil bij de verschillende wetsvoorstellen die nu bij de Tweede Kamer worden behandeld. Eelkje van de Kuilen is advocaat en partner bij AKD en adviseert tientallen corporaties in Nederland.

Monique Groskamp gaat na de break in op de relatie RvC/auditcommissie met de accountant. Dit onderwerp is actueel vanwege een enquête die is gehouden door de VTW (Vereniging Toezichthouders Woningcorporaties) en de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants). De resultaten van deze enquête zijn onlangs gepubliceerd in de VTW/NBA-brochure “Spel met meerwaarde in de praktijk, accountants en corporaties van woningcorporaties, bondgenoten in governance”. Monique zal ook ingaan op hoe in de praktijk de status van “organisatie van openbaar belang” (OOB) uitwerkt op de samenwerking RvC/auditcommissie en accountant. De OOB-status geldt vanaf 1 januari 2020 voor woningcorporaties met meer dan 5.000 verhuureenheden. Monique Groskamp is commissaris bij een tweetal woningcorporaties waar zij deel uitmaakt van de Auditcommissie, en is financieel interim-manager in het bedrijfsleven en de corporatiesector.


Programma
16.30 uur     Opening door Verstegen-ambassadeur drs. J. (Jan) de Groot RA MPA
16.40 uur     Actualiteiten Woningwet door mr. E.A. (Eelkje) van de Kuilen
18.00 uur     Pauze
18.15 uur     De relatie RvC/auditcommissie met de accountant door M.A.J. (Monique) Groskamp MFE
19.45 uur     (uiterlijk) Einde van het seminar


Voor wie

Het seminar is bedoeld voor toezichthouders en bestuurders. Dit seminar is Cedeo-gecertificeerd. Deelnemers met een accountantstitel krijgen 3 PE-punten en andere deelnemers 3 fit & proper – punten volgens de Governance code 2020. Vanwege de te bespreken beleidseffecten is het seminar ook interessant voor MT-leden en andere medewerkers van woningcorporaties. Daarom zijn ook andere belangstellenden van uw woningcorporatie welkom.


Praktische informatie
Het seminar wordt gegeven via Microsoft Teams. Uiterlijk 23 november ontvangt u via het e-mailadres waarmee u zich heeft aangemeld een uitnodiging om deel te nemen.

Het seminar is gratis te volgen.

 

Aanmelden

Aanmelding digitale bijeenkomst Actualiteiten en Governance woningcorporaties.
Eventueel afwijkend factuurdadres kunt u hier vermelden
Lees verder

Actualiteiten

Verstegen accountants en adviseurs houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen voor het MKB en de publieke sector.

© 2020 Verstegen accountants en belastingadviseurs B.V. (KvK. nr. 23047365).

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die op deze site staat.

Direct meer weten? (078) 648 15 55 of info@verstegenaccountants.nl Legal & privacy |

Disclaimer | Cookiebeleid | Privacyverklaring

Concept en creatie: Only the Brave