Deze site is niet geschikt voor Internet Explorer 8 of lager. Upgrade of pas uw browser aan.

Insolventieondersteuning

Het afwikkelen van een faillissement kent de nodige haken en ogen. Verstegen Forensics ondersteunt curatoren met een breed scala aan diensten. Met onze specifieke tools voor financieel forensisch onderzoek halen wij snel en efficiënt de relevante informatie boven tafel.

Contact

Bent u curator in een faillissement? Mail of bel Marc de Gunst voor een vrijblijvend gesprek.

mr. drs. Marc de Gunst
(078) 648 15 55
m.de.gunst@verstegenffo.nl

Veiligstellen van gegevens

Onderzoek en afwikkeling van een faillissement vereist dat de fysieke en digitale administraties zo snel mogelijk worden veiliggesteld. Wij stellen digitale gegevens veilig met forensische methoden, zodat deze hun bewijswaarde behouden. Waar mogelijk maken wij de gegevens platformonafhankelijk, zodat klantspecifieke systemen niet toegankelijk hoeven te blijven.

Quick-scan

Door een quick-scan te laten uitvoeren, kunt u als curator snel een indruk krijgen van de kwaliteit van de administratie, de ontwikkeling van de financiële positie in de aanloop naar het faillissement, de aanwezigheid van transacties met verbonden partijen etc. De quick-scan geeft duidelijkheid over de vraag of meer diepgaand onderzoek gewenst is.

Oorzakenonderzoek

Om de oorzaken van een faillissement vast te stellen, onderzoeken wij de feiten en omstandigheden die tot het faillissement hebben geleid. We analyseren de administraties van de failliet, maar besteden ook aandacht aan de primaire processen van de organisatie, de personele aspecten die daarbij een rol spelen en relevante externe omstandigheden.

Aansprakelijkheidsonderzoek en transactieonderzoek

Verstegen Forensics kan ook een nader onderzoek uitvoeren naar mogelijke aansprakelijkheid van bestuurders. In overleg met de curator gaan we daarbij in op de naleving van wettelijke verplichtingen zoals de boekhoudverplichting en de publicatieverplichting, maar bijvoorbeeld ook op het aangaan van verplichtingen waarvan de bestuurder wist of behoorde te weten deze niet na te kunnen komen (Beklamel-norm).

Ook kunnen wij specifieke transacties nader onderzoeken, bijvoorbeeld om vast te stellen of sprake is van paulianeuze transacties.

Wilt u eens horen hoe we dat doen? Neem dan zeker eens contact met ons op.

Lees verder

Actualiteiten

Verstegen accountants en adviseurs houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen voor het MKB en de publieke sector.

© 2023 Verstegen accountants en belastingadviseurs B.V. (KvK. nr. 23047365).

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die op deze site staat.

Direct meer weten? (078) 648 15 55 of info@verstegenaccountants.nl Legal & privacy |

Disclaimer | Cookiebeleid | Privacyverklaring

Concept en creatie: Only the Brave